SP.021.07.2024
Węglewo, dnia 31.12.2024 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
W związku z art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (DZ.U. z 2006 r.
nr 164, poz. 1163 z późn. zmian.) zwracamy się z zapytaniem ofertowym o cenę dostaw usług.
1. Zamawiający Szkoła Podstawowa im. prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie
2. Przedmiot zamówienia: „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego dla około 10 osób w roku szkolnym 2024/2025”.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów
w trakcie trwania roku szkolnego.
3. Termin realizacji zamówienia: od 7.01.2025 r. do 27.06.2025 r.
w dni: od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć lekcyjnych.
4. Miejsce lub sposób uzyskania zapytania ofertowego:
Szkoła Podstawowa im. prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie (sekretariat szkoły)
Osoba do kontaktu: Katarzyna Woźniak-789-203-600
5. Kryteria wyboru ofert: najniższa cena
6. Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcę:
Zamówienie może zostać udzielone Wykonawcy, który:
- posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności;
- posiada wiedzę i doświadczenie oraz sytuację ekonomiczną i finansową gwarantującą wykonanie zamówienia;
- dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym, w tym minimum jednym pojazdem spełniającym wymagane przepisy w zakresie przewozu żywności i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:
- świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania
i przygotowywania artykułów spożywczych (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) a ponadto:
- do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia
i Żywności
- świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u.
- przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
7. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków:
Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:
- zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal,
- drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal
Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:
- jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu;
- w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką
- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.
- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone.
- do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw
i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli
- zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym.
8. Warunki dotyczące transportu posiłków:
Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi
do przewozu żywności.
8. Sposób oceny ofert:
Wybór najkorzystniejszej oferty na usługi nastąpi w oparciu o kryterium podane w punkcie 5.
Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna ofertę, która spełnia wymogi formalne zawarte w punkcie 6. oraz opiewa na najniższą kwotę brutto uwzględniającą łączną liczbę posiłków.
9. Warunki płatności
Płatność na podstawie faktury (rachunku), co miesiąc, po wykonaniu przedmiotu zamówienia.
Warunki płatności – 14 dni od dnia prawidłowo wystawionej i dostarczonej faktury (rachunku).
10. Sposób przygotowania oferty:
- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim, na załączonym formularzu „Oferta” – załącznik nr 1. Należy podać cenę brutto za 1 zestaw obiadowy z podziałem na: danie pierwsze oraz danie drugie + kompot a także skalkulować koszty obiadu dwudaniowego dla całej grupy.
- do ofert należy dołączyć podpisany wzór umowy – załącznik nr 2
11. Miejsce i termin składania ofert:
Pisemne oferty na formularzu stanowiącym załącznik nr 2 „Oferta” należy złożyć
w zamkniętej kopercie, w sekretariacie Zamawiającego, pocztą na adres:
Szkoła Podstawowa im .prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie, 62-010 Pobiedziska albo mailowo
na adres:szkola@spweglewo.pl z dopiskiem „Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im .prof. J. Kostrzewskiego w Węglewie” do dnia 06.01.2025 r. do godz. 10.00.
W przypadku przesyłki pocztą liczy się data dostarczenia przesyłki do szkoły, które wpłyną po terminie nie będą rozpatrywane.
12. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do anulowania rozeznania cenowego bez podania przyczyny.
Osoba do kontaktu :
p.Katarzyna Woźniak
nr tel.789203600
Dyrektor Szkoły Podstawowej w Węglewie
Katarzyna Woźniak
Załączniki:
Załącznik nr 1 „Formularz ofertowy”
Załącznik nr 2 „Wzór umowy”
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Szkoła Podstawowa w Węglewie