Oferty inwestycyjne

Zapytanie ofertowe nr 7/2024

 

    SP.021.07.2024

                                                                                                                 Węglewo, dnia 31.12.2024 r.

ZAPYTANIE OFERTOWE

W związku z art.4 pkt.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień  publicznych (DZ.U. z 2006 r.
nr 164, poz. 1163 z późn. zmian.) zwracamy się z zapytaniem ofertowym o cenę dostaw usług.

1. Zamawiający Szkoła Podstawowa im. prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie

2. Przedmiot zamówienia: „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego  dla około 10 osób w roku szkolnym 2024/2025”.

Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów
w trakcie trwania roku szkolnego.

3. Termin realizacji zamówienia: od 7.01.2025 r. do 27.06.2025 r.

 w dni: od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć lekcyjnych.

4.  Miejsce lub sposób uzyskania zapytania ofertowego:

Szkoła Podstawowa im. prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie (sekretariat szkoły)

Osoba do kontaktu: Katarzyna Woźniak-789-203-600

5. Kryteria wyboru ofert: najniższa cena

6.  Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcę:

Zamówienie może zostać udzielone Wykonawcy, który:

-  posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności;

- posiada wiedzę i doświadczenie oraz sytuację ekonomiczną i finansową gwarantującą wykonanie zamówienia;

- dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym, w tym minimum jednym pojazdem spełniającym wymagane przepisy w zakresie przewozu żywności i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:

- świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania
i przygotowywania artykułów spożywczych (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) a ponadto:

- do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia
i Żywności

- świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u.

- przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.

7. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków:

Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:

- zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal,

- drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal

Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:

- jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu;

- w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką

- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.

- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone.

- do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw
i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli

- zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym.

8. Warunki dotyczące transportu posiłków:

Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi
do przewozu żywności.

8. Sposób oceny ofert:

Wybór najkorzystniejszej oferty na usługi nastąpi w oparciu o kryterium podane w punkcie 5.
Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna ofertę, która spełnia wymogi formalne zawarte w punkcie 6. oraz opiewa na najniższą kwotę brutto uwzględniającą łączną liczbę posiłków.

9.  Warunki płatności

Płatność na podstawie faktury (rachunku), co miesiąc, po wykonaniu przedmiotu zamówienia.
Warunki płatności – 14 dni od dnia prawidłowo wystawionej i dostarczonej faktury (rachunku).

10. Sposób przygotowania oferty:

- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim, na załączonym formularzu „Oferta” – załącznik nr 1. Należy podać cenę brutto za 1 zestaw obiadowy z podziałem na: danie pierwsze oraz danie drugie + kompot a także skalkulować koszty obiadu dwudaniowego dla całej grupy.

- do ofert należy dołączyć  podpisany wzór umowy – załącznik nr 2

 

11. Miejsce i termin składania ofert:

Pisemne oferty na formularzu stanowiącym załącznik nr 2 „Oferta” należy złożyć
w zamkniętej kopercie, w sekretariacie Zamawiającego, pocztą na adres:

Szkoła Podstawowa im .prof. Józefa Kostrzewskiego w Węglewie, 62-010 Pobiedziska albo mailowo

na adres:szkola@spweglewo.pl z dopiskiem „Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im .prof. J. Kostrzewskiego w Węglewie” do dnia 06.01.2025 r.  do godz. 10.00.

W przypadku przesyłki pocztą liczy się data dostarczenia przesyłki do szkoły, które wpłyną po terminie nie będą rozpatrywane.

12. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do anulowania rozeznania cenowego bez podania przyczyny.

Osoba do kontaktu :

p.Katarzyna Woźniak

nr tel.789203600

 

                                                                                                       Dyrektor Szkoły Podstawowej w Węglewie

                                                                                                                   Katarzyna Woźniak

 

Załączniki:

Załącznik nr 1  „Formularz ofertowy”

Załącznik nr 2 „Wzór umowy”

 

 

 

Załączniki

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 31 grudnia 2024 15:28
Dokument wprowadzony do BIP przez: Katarzyna Woźniak
Ilość wyświetleń: 46
31 grudnia 2024 15:29 (Katarzyna Woźniak) - Zmiana danych dokumentu. (Dokument opublikowany)
31 grudnia 2024 15:28 (Katarzyna Woźniak) - Dodanie załącznika [zalacznik_nr_1__oferta_obiady.docx] do dokumentu. (Dokument nieopublikowany)
31 grudnia 2024 15:28 (Katarzyna Woźniak) - Dodanie załącznika [zaacznik_nr_2-_wzor_umowy-obiady_1.docx] do dokumentu. (Dokument nieopublikowany)